Erreplus är ett relativt ungt sadelmärke från Italien. Grundaren, Roberta Rasia har dock en gedigen erfarenhet från sadeltillverkningsbranschen och brinner för sitt arbete med att tillverka sadlar som tillåter hästen och ryttaren att röra sig i perfekt harmoni. Erreplus har ett eget utvecklingsteam som ständigt jobbar med att förbättra modellerna i sortimentet, utveckla nya modeller och hitta de bästa materialen och teknikerna för att sadlarna hela tiden ska ligga i framkant i sadelbranschen.

Erreplus tillverkar själva sina sadlar i en toppmodern fabrik i norra Italien och stor vikt läggs på att alla material ska vara av absolut bästa kvalitet. Läder som ska användas i tillverkningen är noga utvalt och istället för att jobba med kalvskinn används hudar från fullvuxna tjurar för att få slitstarka sadlar men som fortfarande är mjuka. Alla hudarna granskas noggrant för att säkerställa en jämn och hög kvalitet på alla sadlar. De flesta materialen som används i sadlarna produceras runt om i regionen kring norra Italien hos noga utvalda producenter, allt för att garantera hög kvalitet in i minsta detalj!

Alla Erreplus sadlar har fiberinjicerade syntetbommar med livstidsgaranti som kan storleksändras obegränsat antal gånger hos din återförsäljare. Alla modeller har omstoppningsbara paneler i flera varianter för att passa hästen optimalt. Sadlarna har dessutom mängder av detaljer som låter dig göra din sadel till just DIN sadel.